Yabancı Diller

ORTAOKULDA YABANCI DİLLER

TED Adana Koleji Özel Ortaokulunda İngilizce dersleri 5 ve 6. Sınıflarda 15, 7. Sınıflarda 11 ve 8. Sınıflarda 9 saat olarak planlanmıştır. 5 ve 6. Sınıflarımızda 8 saat Main Course, 5 saat Skills ve 2 saat İngilizce kulüp saatleri Türk ve yabancı öğretmenler eşliğinde aktif olarak işlenmektedir. Öğrencilerimiz Main Course ve Skills derslerinde 4 temel beceri (okuma, dinleme, yazma, konuşma) üzerine eğitim alırken 2 derslik kulüp saatlerinde öğrendikleri dilde drama, proje, sunum ve öykü çalışmaları yapmaktadırlar. 7. Sınıflarımızda İngilizce dersleri 7 saat Main Course ve 4 saat Skills olmak üzere Türk ve yabancı öğretmen eşliğinde toplam 11 saat olarak uygulanmaktadır.

Öğrencilerimizin bilgisayar üzerinden okul dışında da İngilizceyle iç içe kalabilmeleri amacıyla 5 ve 6. Sınıflarımızda Raz-Kids ve 7. Sınıflarımızda Achieve 3000 programı takip edilmekte ve haftalık ödevlendirmeler yapılmaktadır. Bu saatlerin dışında isteyen öğrencilerimiz, kulüp saatleri içerisinde TED On Stage veya Debate (Münazara) kulüplerini seçerek her hafta İngilizce münazarada yer alma, sunum yapma ve performans sergileme şansı elde edebilirler.

Ortaokul kadememizin 5 ve 6. Sınıf düzeylerinde düzenli olarak uyguladığımız sınavlar sonrasında desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize okul sonrası İngilizce destek programı uygulanır. Okulda takip ettiğimiz program ve öğrencilerimizin düzeyi aylık olarak K12 net sistemi üzerinden velilerimizle paylaşılmaktadır.

Her yılın sonunda öğrencilerimizin özgüvenini ve sunum becerilerini geliştirebilmek adına sene başından itibaren hazırlık çalışmaları yapılan Yabancı Diller Günü gösterisi, Münazara ve Shakespeare Günü etkinlikleri düzenlenmektedir.