Burslar

TED Adana Koleji, TED Genel Merkezi tarafından onaylanan “Burs ve İndirim Uygulamaları İç Yönetmeliği” kapsamında burslar verir ve indirimler uygular.

Tam Eğitim Bursu

Sınav Düzeyleri: 2019 – 2020 öğretim yılında 4. ve 8. sınıfta okuyan öğrenciler

Sınav Başvuru Başlangıç Tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi

Son Başvuru Tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma

Sınav Tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi | Saat: 10.00

Sınav Yeri: TED Adana Koleji

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız.

TAM EĞİTİM BURSU SINAVI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

TEB 2020 TEST BELİRTKE TABLOSU

DÜZEY

DİSİPLİNLER

TOPLAM

SORU SAYISI

TÜRKÇE

MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

SOSYAL BİLGİLER

4. Sınıf

8. Sınıf 20 20 20 20

Sınav süreleri : 120 dakika

Bu burs Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi tarafından verilmektedir.

Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde okullarını yaygınlaştırarak, daha çok sayıda öğrenciye çağdaş ve nitelikli bir eğitim sağlamanın yanında, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle başarılı fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle nitelikli bir eğitime erişimi olmayan öğrencilere burs sağlamaktadır.

Bu kapsamda, geleceğe yön veren çocuklar yetiştirme hedefiyle gün geçtikçe çeşitlenen benzersiz bir burs sistemiyle hizmet vermektedir.

Tam Eğitim Bursu 2003-2004 öğretim yılından itibaren uygulanan, başarılı ancak maddi imkânları yetersiz öğrencilerin öğrenimlerine TED Okullarında devam etmelerine yönelik bir burstur. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin öğrenim ücreti, kitap-kırtasiye, yemek, giyim, servis giderleri ve cep harçlıkları karşılanmaktadır.

Ortaokul ve lise düzeyinde başlatılan burslar, öğrencilerin üniversite eğitiminin sonuna kadar devam etmektedir. Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrenciler, varsa bölgelerindeki TED Okulları’nda gündüzlü olarak; yoksa pansiyonlu TED Okulları’nda yatılı olarak okutulmaktadır.

Akademik Eğitim İndirimi

Yapılan Okula Giriş Sınavı Sonucuna göre sınırlı sayıda öğrenciye verilmektedir.

Atatürk Köşesi