94 yıllık tecrübesi ile birlikte yenilikçi eğitim-öğretim anlayışını benimseyen TED’in yöntem ve teknikleriyle öğrencilerine yaşam boyu sürecek başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Adana Koleji, eğitim kadrosunu, fiziksel yapısını ve diğer tüm unsurları bu doğrultuda oluşturmuştur. Çağdaş bir eğitim-öğrenim merkezi olarak tasarlanan TED Adana Koleji, 19.583 metrekarelik arsa üzerine kurulu, 18.438 metrekarelik kapalı alanları ve 13.382 metrekarelik açık oyun alanları ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli tüm olanakları sunmaktadır. TED Adana Koleji’nde; teknolojik donanımlı 64 derslik, donanımlı 6 laboratuvar, 45 kişi kapasiteli 3D salonu, inovasyon merkezi, gems atolyesi, 450 kişi kapasiteli konferans salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 350 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 2 adet tenis kortu, çok amaçlı açık spor alanları, 550 kişilik yemekhane, okul öncesi için 72 kişilik yemekhane, hobi sahası, etkinlik alanları bulunmaktadır.

ANASINIFI

•Teknolojik Donanımlı Derslikler
•Akıl Oyunları Atölyesi
•Drama Atölyesi
•GEMS Atölyesi
•STEM Laboratuvarı
•Görsel Sanatlar Atölyesi
•Jimnastik- Spor Salonu
•120 Kişi Kapasiteli Yemekhane
•Kapalı /Açık Oyun Alanları

1928 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneğinin, ülkemizde oluşturduğu eğitim zincirinin halkalarından biri olan TED Adana Koleji, TED Genel Merkezi ile Erata Eğitim Öğretim Hizmetleri A.Ş’ nin yaptığı işbirliği ile 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Ana sınıfı, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi ile hizmet vermektedir.

İLKOKUL - ORTAOKUL - LİSE (ORTAK ALANLAR):

•Teknolojik Donanımlı Derslik
•1’er Adet Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı
•Teknoloji ve Tasarım Atölyesi
•45 Kişi Kapasiteli 3B Dersliği
•350 Seyirci Kapasiteli Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu
•Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu
•Çok Amaçlı Açık Spor Alanları
•2 Adet Tenis Kortu
•Sahne Sanatları Dersliği
•450 Kişi Kapasiteli Konferans Salonu
•550 Kişi Kapasiteli Yemekhane
•Bilişim Teknolojileri Derslikleri
•Eco-Tarım Sera Uygulama Alanı
•Sanat Galerisi
•2 Adet Kütüphane
•Revir
•2 Adet Fen Laboratuvarı
•Mini Hayvanat Bahçesi

TED ADANA KOLEJİ İNOVASYON MERKEZİ (STEM&MAKER LAB):

•Seramik-Cam Atölyesi
•4 Adet Müzik Branş Odası
•Ses Kayıt ve Radyo Stüdyosu
•2 Adet Robotik Atölyesi
•3B Tasarım Atölyesi
•Ahşap Tasarım Atölyesi
•Green Box Atölyesi

KÜTÜPHANE

TED Adana Kolejinde İlkokul-Ortaokul ve Lise kütüphanesi olmak üzere 2 kütüphane bulunmaktadır. Öğrenmeyi ve araştırmayı bir yaşam biçimi olarak sunan TED Adana Koleji en kısa zamanda ve en doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak üzere öğrencilerine zengin bir kütüphane sunmaktadır.

Kütüphane Bilgi Erişim Merkezi TED Adana Koleji kütüphanesi, eğitim ve öğretim faaliyetlerine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin ders saatlerini olduğu kadar serbest zamanlarını da en iyi değerlendirmelerine olanak sağlamak ve bilgi gereksinimlerini karşılamak amacını taşımaktadır. Kütüphanemiz, sürekli olarak güncellenecek olan okuma kitapları, kaynak materyaller, süreli yayınlar ve görsel, işitsel yayınlardan oluşmaktadır.

Öğrencilerin taleplerini karşılayabilecek şekilde projelendirilen TED Adana Koleji, gerek akademik açıdan, gerekse içerdiği tesisler yönünden sadece yurt içinde değil, yurt dışında da örnek gösterilecek nitelikte ve ölçekte bir eğitim tesisidir. Bu tesis, örgün eğitimin verildiği bölümlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de en geniş olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim ortamı olarak planlanmıştır.