Müzik dersleri ile öğrencilerin müziksel ve sanatsal yönlerini keşfedip daha da geliştirmeleri, müzik öğretmenleri ve akranları eşliğinde yapacakları çeşitli etkinliklerle öğrendiklerini eğlenerek perçinleyip, özgüven sahibi bireyler olmaları hedeflenmektedir.

Ayrıca ortaöğretim müzik derslerinde, öğrencilerin müziksel teorik bilgi edinimlerinin yanı sıra farklı enstrümanları da (yan flüt, piyano, gitar, keman) tanıyıp, bu enstrümanlarda iyi bir seviyeye gelebilmeleri, kendi seçimleri doğrultusunda müzik zevklerini belirleyebilen bireyler olmaları amaçlanmaktadır. Müzik dersleri, müziksel açıdan teknolojik donanımlı , her bir enstrümana özel müzik atölyelerinde yapılmaktadır. Bu eğitim süresi ortaokul boyunca devam etmektedir.