Yabancı Diller

LİSEDE YABANCI DİLLER

TED Adana Koleji Lisesinde 9. Sınıf öğrencilerimiz okulun ilk haftasında kurlarını belirlemek üzere sınava girerler. (PET sınavından geçer not almış öğrenciler sınava girmeden IGCSE programına dahil edilir.) 9 ve 10. Sınıflarımızda İngilizce programı 8 saat hafta içi ve 6 saat hafta sonu olmak üzere toplam 14 saattir. Bu programla öğrencinin 10. Sınıf sonunda gerekli olan İngilizce seviyesine ulaşması amaçlanır. Hedeflenen 4 becerinin yanı sıra her dönem mutlaka 1 adet edebi eser okunur ve incelenir.

Takip edilen sistem; öğrencilerin sunum yeteneklerini geliştirmeyi, İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşabilmelerini, akademik makaleler yazabilmelerini, okuyabilmelerini ve münazara becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

İşlenen kitaplara ek olarak Achieve 3000 programı da takip edilir. Bu program sayesinde öğrencilerimiz kendi seviyeleri doğrultusunda makale okur ve çalışmalarını tamamlar. Program bilgisayar üzerinden uygulanır.

Okulumuzda öğrencilerimizin lise 11 veya 12’de alacakları IELTS/TOEFL sınavlarının hazırlıklarına 10.Sınıfta başlanmaktadır.

11. sınıfta ise İngilizce dersi haftada 4 saattir. Sınıflarımız iki ayrı seviye grubuna göre dağılım gösterir.

Ayrıca 12. Sınıfta Dil bölümünden tercih yapmak isteyen öğrencilerimiz için 11.Sınıflarımızda haftada 16 saat İngilizce dersinden oluşan Dil Bölümü Programı devam etmektedir.