Öğrenci Giriş Sınavı Şartnamesi

Sınav Adı       : TED Adana Koleji Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Giriş Sınavı

Sınavın Amacı  : Öğrencilerin temel disiplinlerde mevcut durumlarını belirleyerek okula kayıt için ön seçim oluşturmak

Sınav Düzeyleri             : 2019-2020 öğretim yılında 4. 5. 6. 7.  ve  9. sınıfta okuyan öğrenciler

Sınav Başvuru Başlangıç Tarihi: 25 Kasım 2019 Pazartesi

Sınav Tarihi   ve Saati :  9 Şubat 2020 Pazar 09.30 ( 6. 7. 9. sınıflar)

Sınav Tarihi   ve Saati :  9 Şubat 2020 Pazar 13.30 (4. ve 5.  sınıflar)

Son Başvuru Tarihi     :   3 Şubat Pazartesi 2020

Sınav Yeri                        : TED Adana Koleji

Sınav Sonuç Tarihi       : 14 Şubat  2020 Cuma

Okul Tanıtım Toplantısı Tarihi: 11 Ocak 2020 Cumartesi  Saat: 10:00 Yer: TED Adana Koleji Konferans Salonu

BAŞVURU ŞARTLARI

• Sınava Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Resmi ve Özel Okullarda 4. 5. 6. 7.  ve 9. sınıfta okuyan öğrenciler başvurabilmektedir.

SINAV BAŞVURU İŞLEMLERİ

• Sınava girecek öğrencilerden ücret talep edilmeyecektir.
  • Sınav başvuruları, veli/öğrenci adaylarının bizzat okulumuza gelerek “Başvuru Formu” doldurmaları ile alınmaktadır. Sınav giriş belgeleri 4 – 6 Şubat 2020 tarihleri arasında okul web sayfasında ilan edilecek olan link üzerinden alınacaktır.
  • Sınava girecek öğrencilerin, sınav günü nüfus cüzdanları, bir adet fotoğraf ve sınav giriş belgelerini yanında bulundurmaları gerekmektedir. Giriş belgesi, kimlik belgesi ve fotoğrafı olmayan öğrenci sınava giremez.
  • İngilizce sınavı, kesin kayıt durumunda öğrencinin seviyesini belirlemek için kullanılacaktır. Puan hesaplamada kullanılmayacaktır.
  • 2019-2020 yılında 9. sınıfta okuyan öğrencilerin sınavında, İngilizce testinde başarı düzeyi % 60 ın altında olan öğrenciler diğer testlerde başarılı olsalar dahi, okula kayıt yaptırma hakkı kazanamayacaklardır.
  • Sınavda cep telefonu, hesap makinesi, pergel, cetvel vb. araç gereç kullanımına izin verilmeyecektir.
  • Sınav başvuruları 25 Kasım 2019 tarihinden itibaren yapılacaktır.
  • Sınav 500 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

• Sınav sonrası adaylar sonuçlarını okulumuzun web adresinden T.C. kimlik numaraları ile online olarak öğrenebileceklerdir. Herhangi bir ortamda toplu liste yayımlanmayacaktır.