Öğrenci Giriş Sınavı Şartnamesi

Sınav Adı  : TED Adana Koleji Özel Öğretim Kurumları Öğrenci Giriş Sınavı

Sınavın Amacı : Öğrencilerin temel disiplinlerde mevcut durumlarını belirleyerek okula kayıt için ön seçim oluşturmak

Sınav Düzeyleri : 2020 – 2021 öğretim yılında 4., 5., 6., 7.,  ve  9. sınıfta okuyan öğrenciler

Sınav Başvuru Başlangıç Tarihi  : 13 Ocak 2021 Çarşamba

Sınav Tarihi  ve Saati  : 20 Şubat 2021 Cumartesi  10.00 ( 4. Sınıflar)

Sınav Tarihi  ve Saati : 21 Şubat 2021 Pazar 10.00 ( 5., 6., 7., 9. Sınıflar)

Son Başvuru Tarihi  : 13 Şubat Cumartesi 2021

Sınav Yeri : TED Adana Koleji

Sınav Sonuç Tarihi : 24 Şubat  2021 Çarşamba

Notlar:

1- Sınavlar pandemi koşullarına uygun olarak okul ortamında yüz yüze yapılacaktır. Ülkedeki gelişmelere bağlı olarak sınav günü ve saatlerinde değişiklik yapılabilir. Lütfen okulumuzun web sayfasını takip ediniz.

2- Sınav başvuruları, veli adaylarının bizzat okulumuza gelerek “Başvuru Formu” doldurmaları ile alınmaktadır.

3- Anasınıfı, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için okula giriş mülakatları başlamıştır.

BAŞVURU ŞARTLARI

• Sınava Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 2020 – 2021 Eğitim – Öğretim yılında Resmi ve Özel Okullarda 4., 5., 6., 7.,  ve 9. sınıfta okuyan öğrenciler başvurabilmektedir.

SINAV BAŞVURU İŞLEMLERİ

• Sınava girecek öğrencilerden ücret talep edilmeyecektir.
  • Sınav başvuruları, veli/öğrenci adaylarının bizzat okulumuza gelerek “Başvuru Formu” doldurmaları ile alınmaktadır. Sınav giriş belgeleri 17 – 20 Şubat 2021 tarihleri arasında okul web sayfasında ilan edilecek olan link üzerinden alınacaktır.
  • Sınava girecek öğrencilerin, sınav günü nüfus cüzdanları, bir adet fotoğraf ve sınav giriş belgelerini yanında bulundurmaları gerekmektedir. Giriş belgesi, kimlik belgesi ve fotoğrafı olmayan öğrenci sınava giremez.
  • 2020 – 2021 yılında 9. sınıfta okuyan öğrencilerin sınavında, İngilizce testinde başarı düzeyi % 60 ın altında olan öğrenciler diğer testlerde başarılı olsalar dahi, okula kayıt yaptırma hakkı kazanamayacaklardır.
  • Sınavda cep telefonu, hesap makinesi, pergel, cetvel vb. araç gereç kullanımına izin verilmeyecektir.
  • Sınav başvuruları 13 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılacaktır.
  • Sınav 500 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

• Sınav sonrası adaylar sonuçlarını okulumuzun web adresinden T.C. kimlik numaraları ile online olarak öğrenebileceklerdir. Herhangi bir ortamda toplu liste yayımlanmayacaktır.
Atatürk Köşesi