9. Sınıf Kayıt – Kabul

ANADOLU LİSESİ

2022 – 2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

9. SINIF KAYITLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

DIŞ KAYITLAR  (TED Adana Koleji’nde Okumayan Öğrenciler İçin)

1. 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı, TED Adana Anadolu Lisesi LGS Taban Puanı Türkiye Geneli % 14’lik dilim olarak belirlenmiştir.
  2. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra, aşağıdaki linke tıklayarak ön kayıt (dış kayıtlar için) formunu doldurunuz. Ön kayıt formunu dolduran öğrencilerin velileri ile en kısa zamanda bağlantı kurulacaktır.
  3. 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Liseye Geçiş (LGS) Sınavına göre; Taban Puanı yeterli olan öğrenciler ile PDR görüşmesi yapılır. PDR görüşmesi olumlu sonuçlanan öğrencinin, 06.07.2022 tarihinden itibaren boş kontenjanlar doğrultusunda okula kayıt işlemleri tamamlanır.

İÇ KAYITLAR (TED Adana Koleji 8. Sınıf Öğrencileri İçin)

1. TED Adana Koleji Ortaokul öğrencileri için başarı indirimi öncelikli kayıt süresi, 05.07.2022 saat 17.00 de sona erecektir.

BAŞARI BURSU VERİLECEK ÖĞRENCİLERİN LGS YÜZDELİK DİLİM VE BURS ORANLARI

LGS yüzdelik dilimine göre, sınırlı sayıda öğrenciye verilecek olan başarı indirim oranları aşağıdaki gibidir:

Öğrencilerin MEB Liseye Geçiş (LGS) Sınavı puanlarının eşit olması halinde;

• 8. Sınıf Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi dersleri not ortalamaları
  • Sırasıyla 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP (Yıl Sonu Başarı Puanı)
  • Öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olması öncelik sıralamaları kullanılmaktadır.

Kayıtlar başvuru önceliğine göre kabul edilecektir.

Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar:

• Öğrenci TC Kimlik Belgesi Fotokopisi
  • MEB LGS Sonuç Belgesi