9. Sınıf Kayıt – Kabul

ANADOLU LİSESİ

2022 – 2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

9. SINIF KAYITLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

DIŞ KAYITLAR  (TED Adana Koleji’nde Okumayan Öğrenciler İçin)

1. 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı, TED Adana Anadolu Lisesi LGS Taban Puanı Türkiye Geneli % 14’lik dilim olarak belirlenmiştir.
  2. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra, aşağıdaki linke tıklayarak ön kayıt (dış kayıtlar için) formunu doldurunuz. Ön kayıt formunu dolduran öğrencilerin velileri ile en kısa zamanda bağlantı kurulacaktır.
  3. 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Liseye Geçiş (LGS) Sınavına göre; Taban Puanı yeterli olan öğrenciler ile PDR görüşmesi yapılır. Rehberlik görüşmesi sonrası kaydı onaylanan öğrencinin okula kayıt işlemleri tamamlanır.
  4. Başarı bursu verilecek öğrencilerin LGS yüzdelik dilim ve burs oranları aşağıdaki gibidir. (Dış kayıt olarak başarı bursu verilecek öğrenciler içindir.)

Öğrencilerin MEB Liseye Geçiş (LGS) Sınavı puanlarının eşit olması halinde;

• 8. Sınıf Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi dersleri not ortalamaları
  • Sırasıyla 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP (Yıl Sonu Başarı Puanı)
  • Öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olması öncelik sıralamaları kullanılmaktadır.
  • Kayıtlar başvuru önceliğine göre kabul edilecektir.

İÇ KAYITLAR (TED Adana Koleji 8. Sınıf Öğrencileri İçin)

1. TED Adana Koleji Ortaokul öğrencileri için son kayıt tarihi 29.07.2022 saat 17.00 dir.
  2. Başarı indirimi verilecek öğrenciler, MEB Liseye Geçiş (LGS) Sınavı puan sıralamasına göre belirlenmektedir.

Başarı İndirimi Verilecek TED Adana Koleji Ortaokulu Öğrencilerinin MEB Liseye Geçiş (LGS) Sınavı puanlarının eşit olması halinde;

• 8. Sınıf Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi dersleri not ortalamaları
  • Sırasıyla 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP (Yıl Sonu Başarı Puanı)
Atatürk Köşesi