Almanca

Yabancı dil öğrenmenin önemi her gün artmakta, birçok alanda birden fazla yabancı dile gereksinim duyulmaktadır.
TED Adana Koleji’nde öğrencilerimize Almanca dili ve Almanca konuşan ülkelerin kültürü ile tanışma olanağı sunulmaktadır. Almanca dersi, 4.sınıftan itibaren, çağdaş öğretim ve öğrenim yöntemleriyle verilmektedir. Amacımız öğrencilerin temel teşkil edecek şekilde öğrenmeleridir. Öğrencilerle bu amaca ulaşmak için araştırma, inceleme, yorumlama ve uygulama çalışmaları yapılmaktadır. Bunun yanında öğrencilerin seviyelerine uygun kısa film, afis, resim, şarkılar, oyunlar, diyaloglar, okuma kitapları, projeler ve bu gibi etkinliklerle yeni sözcükler öğrenmeleri ve öğrendiklerini pekiştirmeleri sağlanmaktadır.
Amacımız Almanca derslerinde dört temel beceri (okuma – anlama, yazılı anlatım, dinleme-anlama ve konuşma) esas alınarak farklı etkinliklerle öğrencilerimizin eğlenerek dili öğrenmelerini sağlamaktır.

NEDEN ALMANCA?
Almanca Avrupa’da en çok konuşulan ana dildir. Avrupa Birliğinde yaklaşık 130 milyon, dünya üzerinde ise 200 milyondan fazla insan ana dil ya da yabancı dil olarak konuşmaktadır.
Birçok ülkede yaygın olarak konuşulmaktadır.
Almanca “İngilizcenin Büyük Babasıdır”
Almanca ve İngilizce dillerinin birbirine çok benzemesinin en büyük neden aynı dil ailesinden gelmeleri (Cermen/Germen Dil Ailesi) ve alfabelerinin aynı olmasındandır.
Öğrencilerimiz Almanca’yı öğrenmeye başladığından beri çevrelerinde ne kadar çok Alman ürün ve markalarının bulunduğunu keşfettiler.
Internette Almanca İngilizce’den sonra ikinci sırada yer almaktadır.
Almanca, dünyadaki en önemli kültür dillerinden biridir.
Almanca, bilimde, edebiyatta, felsefede, sanatta, tarihte, filmde, müzikte önemli bir yer teşkil etmektedir.
Bugün tüm dünyada yayınlanan kitapların neredeyse beşte biri Almanca’dır.
Almanca, ticaret ve teknoloji alanında en çok konuşulan ana dillerden biridir.
Almanya, Türkiye’nin en önemli ticaret ortağıdır.
Türkiye’de farklı alanlarda 1000’den fazla şirket, Almanya’da ise 50000’den fazla Türk şirketi faaliyet göstermektedir.
Almanya yabancı bilim insanlarına çok sayıda araştırma bursu veriyor.