Yabancı Dil Eğitimi

9.SINIFLAR

IGCSE ( International General Certificate of Secondary Education)

1. sınıflarımızda öğrencilerimiz Cambridge IGCSE müfredatı ile eğitimlerine başlarlar. Bu programda öğrencilerimiz, 6 saat IGCSE  destekleyici  temel İngilizce  ve 6 saat IGCSE müfredat programı olmak üzere haftada 12 saat yoğun İngilizce programına alırlar. Temel İngilizce derslerinde Pearson Focus 3 destekleyici yayınını kullanan öğrencilerimiz, IGCSE kitabı olarak Cambridge IGCSE Collins kitabı ile eğitimlerini  sürdürürler. 10.sınıfın sonunda Cambridge gözetmenleri ve sınav uygulayıcıları gözetiminde detaylı bir sınava giren öğrencilerimiz hem bir  İngiliz müfredatını tamamlamış hem de tüm dünyada uluslararası geçerliliği olan IGCSE Core düzeyi sertifikalarını almaya hak kazanmış olurlar.IGCSE programımız okulumuzda IGCSE Türkçe müfredatı ile birlikte sürdürülecek olup ilerleyen dönemlerde IGCSE matematik, fizik, biyoloji ve kimya alanlarında da kademeli olarak uygulanmaya başlayacaktır.Daha sonar IGCSE Extended müfredatı sonrası ise öğrencilerimiz Cambrdige International AS ve  A seviyesinde uluslararası yabancı dil eğitimlerine devam edeceklerdir.

Okulumuzda öğrencilerimizin okul sınırları dışında da İngilizce öğrenimlerini sürdürebilmelerini ve öğrendiklerini uygulayabilmeleri için çevrim içi İngilizce dijital öğretim platformu olan “ACHIEVE 3000”  kullanılmaktadır. Yabancı öğretmenlerimiz, program üzerinden öğrencilerimizin seviyelerine uygun ve okulda işlenen müfredata paralel olarak haftada bir ödevlendirme gerçekleştirmektedir.Verilen bu ödevlerin öğrenciler tarafından tamamlanıp tamamlanmadığını haftalık kontrol eden öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin ilerleme raporlarını siz değerli velilerimiz ile K12 protalı üzerinden periyodik olarak paylaşmaktadır. Ayrıca velilerimizin öğrencilerimizin tüm öğrendiklerini ve kazanımlarını detaylı bir şekilde görebilmeleri amacıyla aylık bir bülten sizlerle K12 portalımız üzerinden her ayın sonunda paylaşılmaktadır.

# # # # # # # # # #