Yabancı Dil Eğitimi

KG5-KG6 SINIFLARI AMAÇLAR:

Türk ve yabancı öğretmenler tarafından uygulanan İngilizce programımızın temel amacı; öğrencilerimize İngilizceyi sevdirmek, başka bir dil ile de iletişim kurabileceklerinin farkına varmalarını sağlamak ve bu dili öğrenmeye istek uyandırmaktır.
Aktif öğrenme modelini içeren, sözel iletişimin geliştirilmesini amaçlayan programımızda öğrencilerimiz dili yaşayarak, eğlenerek öğrenecek, İngilizceyi duymak ve konuşmaktan zevk alacak ve günlük yaşamlarında olabildiğince çok kullanarak bilgilerini pekiştireceklerdir.
Oyun merkezli çeşitli etkinlikler öğrencinin dil kullanımına aktif katılımını sağlar; atölye çalışmaları yaparak farklı alanlarda da öğrendikleri yabancı dili kullanabileceklerini görürler. Drama, TPR (Fiziksel Uygulamalı Anlatım), müzik ve kuklalar dili etkin olarak kullanmada en çok yararlanılan yöntemlerdendir. Zengin görsel-işitsel araçlar, günlük konuşma etkinlikleri, hareket eşliğinde söylenen şarkı, tekerleme ve oyunlar öğrendiklerini pekiştirmede büyük rol oynar.
İngilizce etkinlikleri planlanırken öğrencilerin farklı öğrenme şekillerine sahip oldukları göz önünde tutularak el işi ve resim çalışmaları, müzik ve hareket bazlı çalışmalar, bilgisayar destekli etkinlikler, drama, fen-doğa-mutfak etkinlikleri, hikâye kitapları ve projeler kullanılarak farklı öğretim teknikleriyle her öğrenciye ulaşmak hedeflenmiştir.
Değişik branşlarla beslenen İngilizce programımızda öğrencilerimize İngilizceyi günlük hayatlarının içinde duyma, kullanma ve yaşayarak öğrenme fırsatları yaratmaya çalışmaktayız. Bu amaçla farklı uygulama alanları oluşturduk.

İNGİLİZCE PROGRAMLARIMIZ:

KG5-KG6

Bu seviye gruplarımızda   öğrencilerimiz  6 saat temel İngilizce ve yabancı öğretmenlerimiz tarafından sürdürülen 4 saat uygulamalı İngilizce programını takip ederler. Siz değerli velilerimizin öğrencilerimizin tüm öğrendiklerini ve kazanımlarını detaylı bir şekilde görebilmeleri amacı ile aylık bir bülten sizlerle K12 portalımız üzerinden her ayın sonunda paylaşılmaktadır.

KG-6 gruplarımızda, “My First Presentation” isimli yıl boyunca yapılan çalışmalar ile ilgili İngilizce sunumlar siz değerli velilerimize sunulmaktadır. KG6 grubu öğrencilerimizin küçük yaşlarda telaffuz ve aksanlarının yabancı dilde kazandırılması amacıyla TED Genel Merkezi Yabancı Diller Direktörlüğü ile birlikte oluşturulan “Phonics Yayınları” kullanılmaya başlanmıştır. Öğrencilerimiz böylece İngilizce telaffuz ve aksan yapısını bu sınıf seviyesinden itibaren almaya başlamaktadır.

ETKİNLİKLER:

“Learning English is Fun.”

“İngilizce Öğrenmek Eğlencelidir.”

TED Adana Koleji olarak anaokulumuzda temel İngilizce + uygulamalı İngilizce olmak üzere yer verdiğimiz İngilizce eğitimimiz, iki temel beceriye (konuşma, dinleme) göre organize edilmiştir. 5 ve 6 yaş çocukları için ayrı kitaplarımız yer almaktadır.

MATERYALLER:

“TEDdy’s Ready İngilizce Eğitim Setimiz” çocukların öğrenmeye en açık oldukları okul öncesi dönemde İngilizceyi; şarkılar, oyunlar, öyküler, etkinlikler, görseller ve animasyonlarla eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olacak çok sayıda materyalle kapsamlı bir şekilde hazırlanmıştır. Böylelikle, interaktif eğitim materyallerinin yanı sıra yabancı ve Türk öğretmenlerle el ele yürüyen pratik tabanlı karma bir eğitim sistemi oluşturulmuştur. Oyunlar ve eğlenceli aktivitelerle öğrenme içselleştirilmekte, böylece anaokulundan üniversiteye uzanan önemli bir yolculuğun ilk adımları atılmaktadır.