Yabancı Dil Eğitimi

TED ADANA KOLEJİ’NDE İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Amacımız:

1.Kademenin ilk üç yılında oyun ve şarkıların doğal bir öğrenme oluşturduğunun ve çocukların oyun oynarken yanlış yapmaktan korkmayacakları ve aktif şekilde etkinliklerde yer alacağı bilinci ile dil öğrenimlerine en iyi şekilde adım atmalarını sağlarız. Daha sonraki yıllarda zamanla bilgiyi analiz etme, problem çözme, yaratıcı yazımlar ortaya koyma, etkin dinleme ve okuma çalışmalarıyla yabancı dilde düşünebilmeyi öğretiriz.

TED Adana Koleji olarak öğrencilerimizin  “Communicative  Approach” (İletişimsel Yaklaşım)yoluyla dili bir iletişim aracı olarak algılamalarını sağlamaktayız. Sınıf aktivitelerimiz dilin şeklinden çok anlamına odaklanarak öğrencilere hedef dili anlamlı amaçlar doğrultusunda kullanmaları için en üst düzeyde fırsatlar sunmaktayız.

Hedefimiz:

Hedefimiz öğrencilerimizi yaş ve seviyelerine uygun uluslararası sınavlarda başarı gösterebilmelerine hazırlamaktadır. Okulumuz ilkokulu ve ortaokulda sırasıyla öğrencilerimizin;

3.sınıflarda STARTERS

4.sınıflarda MOVERS

5.sınıflarda FLYERS

6.sınıflarda KET

7.sınıflarda KET/PET

8.sınıflarda PET/FCE Sertifikalarını almalarını hedefleriz.

Kulüplerimiz: Akademik başarının yanı sıra sosyal faaliyetlerin de son derece önemli olduğu eğitim sistemimizde hem öğrencilerimizin İngilizce bilgilerini pekiştirmek hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için,

1. 2. ve 3. Sınıflarımızda İngilizce Drama Kulübü
  2. ve  5.    Sınıflarımızda İngilizce Drama Kulübü ve İngilizce Müzik Kulüpleri
  3. 7. ve 8. Sınıflarımızda İngilizce Drama Kulübü yapıyoruz.

Bu kulüplerin kazanımlarını yıl sonu etkinlikleri adı altında öğrencilerimiz, velilerimiz ve diğer öğretmenlerimizle paylaşırız.

Etkinliklerimiz: Yıl boyunca öğrenilen bilgilerimizin bir özeti olarak;

1.ve 2.sınıflarımızda  portfolyo etkinlikleri

3,4 ve 5. sınıflarımızda sınıf içi sunumlar

5.Sınıflarımızda Spelling Bee ve Quiz Show etkinliklerini de velilerimizle paylaşırız.

Tüm bu amaçlara uygun olarak eğitim ve öğretime başladığımız andan itibaren okulda genel İngilizce eğitim programımıza yardımcı bilgisayar destekli yabancı dil programlarını uygulamaktayız. İçeriği en geniş İngilizce öğrenme sistemi olan bu programlar öğrenciye evde ve sınıfta hem kendi kendilerine hem de öğretmen rehberliğinde çalışma imkanı sunmaktadır. Bunların yanı sıra öğrencilerimizi yabancı dil öğrenmedeki dört temel beceride(Reading, Writing, Listening, Speaking)eş güdümlü ilerletebilen ve tamamen “Classware” uygulamalarına sahip kitap, yayın ve materyaller ile yabancı dili en etkin şekilde kullanmalarına yardımcı olmaktayız.

İDP(İngilizce Destek Programı): Her ünitede belirtilen hedef ve davranışları göz önünde bulundurarak öğrencilerimizin yapılan değerlendirmeler sonucunda başarıları hakkında karar veriyoruz. Sınav sonuçlarının ardından yapılan değerlendirmelerden sonra eksik kazanımlarının tamamlanması ve güçlendirilmesine yönelik okul sonrasında ve hafta sonlarında çalışmalar yaparız.

Yaz Okullarımız: Öğrencilerimizin sosyal çevre ile İngilizce iletişime hazır oldukları yıllarda yaz okulu programları düzenliyoruz. Öğrencilerimiz 5.sınıftan itibaren iki hafta süren İngiltere Yaz Okulu,8.sınıftan itibaren ise 3 hafta süren Amerika Yaz Okulu Programlarına katılabiliyorlar.

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz: Okulumuz TED Genel Merkezince kendisine verilen misyon gereği il çapında İngilizce seminerler düzenlemekte ve diğer okullardaki İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.

OKULUMUZDA 2.YABANCI DİL

2.Yabancı dil olarak okulumuzda Almanca dersi 4.sınıftan itibaren verilmektedir. Almanca derslerinde de aktif diyaloglar, şarkılar ve görsel materyaller kullanılmaktadır.

# # # # # # # # # #