10 Mayıs 2016

Türkiye’nin İlk Lisanslı Okul Odaklı MAKER Panayırı

TED Adana Koleji, 6-7 Mayıs 2016 tarihlerinde ülkemizde bir ilki yaşattı… Dünyada son derece büyük bir hızla yayılmakta olan MAKER hareketinin bir parçası olan okulumuz adına İnovasyon Merkezimiz tarafından ülkemizin ilk okul odaklı MAKER panayırının lisansı alınarak “School Maker Faire TED Adana College” gerçekleştirildi. “We are all Makers” diyen ve “Durma Yap!” sloganı ile yola çıkan MAKER panayırımızda hepsi birbirinden değerli atölyeler, konferanslar, sunumlar ve projeler yer aldı.

Maker ruhunun temelinde, rekabet yerine paylaşım, para yerine yetenek, yoğun ezber ve bilgi yerine deneyim vardır. Bizde okulumuz olarak paylaşımın, yeteneğin, deneyimin ve aktif katılımın olduğu, konusunda uzmanlaşmış kişiler ile konferanslar, çeşitli atölyeler düzenledik ve hepsi birbirinden değerli MAKER deneyimlerini okulumuz öğrencileri ve dışarıdan gelen katılımcılarla buluşturduk.

Programın içerisinde olan Ardunio, Speed Stacks, Robotik, Ahşap ve Kağıt, Techno Drama, Uygulamalı Biyoloji ve Fizik, Ebru, Raspberry Pi, Kağıt Uçak, Saç Örgü, Orff ve Beden Perküsyonu, Zaxe 3D, mBot Robotik, Sosis Balon, Çılgın Bilim, Dokunarak Matematik, Seramik, Funderbirds ve Ballring, Virtual Reality, Lego Robotik atölyeleri yoğun katılımlarla verimli bir şekilde geçti. Birbirinden değerli konuşmacılarımız öğrencilere ve velilere yönelik konferanslar vererek çok değerli sunumlar yaptılar. Ayrıca Akdeniz bölgesinin İlk lisanslı TED-Ed öğrenci kulübü olan “TED-Ed Club TED Adana College” İngilizce olarak TED Talks konseptli konuşmalarını ve sunumlarını gerçekleştirerek büyük beğeni aldılar.

« 1 arasında 2 »