28 Ocak 2018

TÜRKÇE ZÜMRESİNDEN AİDİYAT ÇALIŞMASI TED’LİYİM………

TED Adana Koleji olarak, çocuklarımızdan sık sık duyuyoruz: ” TED’li olmak söylenilmez yaşanılır ve biz yaşıyoruz,öğretmenim.İyi ki bu okuldayım.İstediğim geleceğe TED’le kavuşabileceğim vb.”tümceleri. Düşündük ve harekete geçtik; çocuklarımız okullarının ve olanaklarının bu kadar farkındayken biz de ortaokuldaki tüm sınıflarımızda “TED’liyim…..” aidiyat çalışması yapalım ve sergileyelim.Bu amaçla Türkçe zümresi olarak, 1.dönemin son haftası 5,6,7 ve 8. sınıflarımızda Türkçe derslerimizi bu aidiyat çalışmasına ayırdık ve ortaya çıkan sloganlarla da konferans salonumuzun kapısını bezedik.Bunu gerçekleştirirken de en güzelini en iyisini seçeceğiz gibi eleme yönetimi uygulayıp öğrencilerimizin şevkini kırmak yerine hepsinin katkısı olan grup çalışmaları yaptık böylece her öğrencimizin hazırlanan sloganlara bir katksı oldu ve herkesin ürünü de sergilenmiş oldu ve kendilerine olan özgüvenleri de gelişti.

Öğrencilerimizin hem görsel sanatlar hem de dil yetilerini konuşturdukları slogan çalışmalarını ne kadar yaratıcı ve içten olduğunu gördüğümüzde hem duygulandık hem de heyecanlandık.Bir kez daha öğrencilerimizin kalemine sağlık.

# #