6 Şubat 2018

Türk Eğitim Derneği 90. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu Ankara’da Muhteşem Bir Organizasyonla Gerçekleşti

Bir asra yaklaşan geçmişiyle gücünü milletinden alan ve kuruluş emrini bizzat Atatürk’ün verdiği Türk Eğitim Derneği 90 yaşında! Eğitime adanmış misyonuyla ve bir asra yaklaşan öyküsüyle Türk eğitim sisteminin köşe taşlarından olan Türk Eğitim Derneği, 31 Ocak Çarşamba günü Ankara’da düzenlediği muhteşem bir resepsiyonla 90. yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet tarihinin 9 Milli Eğitim Bakanı (Ali Naili Erdem, Vehbi Dinçerler, Köksal Toptan, Turhan Tayan, Mehmet Sağlam, Metin Bostancıoğlu, Necdet Tekin, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz) ilk kez aynı karede yer aldılar. Gecede, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da bir konuşma yaptı. Konuşmasına TED’in 90. Yılını kutlayarak başlayan Bakan Yılmaz, öğrencilere, kişilik, yetenek ve kabiliyetlerinin en üst düzeyde geliştirmesi için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi. Türk Eğitim Derneği’nin Adana’da 4 yıldır Onur ve Gururla Yanan Meşalesi TED Adana Koleji’ni 90. Yıl resepsiyonunda, Kurucumuz Sayın Taha Altaylı ve Ortaokul Lise Müdürümüz Sayın Oğuz Korkmaz temsil etti.