TED Talks

TEDx Konferansları

TEDx_ATA_Siyah (1)

TED, yaratıcı ve girişimci fikirlerin yayılması ve geniş kitlelerce paylaşılması için kurulmuş global bir organizasyondur. TED, 1984 yılında teknoloji, eğlence ve tasarım kelimeleriyle Amerika Birleşik Devletleri’nde insanları bir araya getirmeye başlamıştır. 18 dakika ya da daha az sürede TED konuşmacıları dünyayı değiştirebilecek eğitici ve ilham veren düşünceleri paylaşırlar. TED “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yaratmıştır. Bu program topluluklara TED gibi organizasyonlar sunmak, bireyleri de iletişime teşvik etmek için tasarlanmıştır. TED yeni bir platform yaratmaktadır ve bu global hareket fikirlerin güçlenmesinde etkileyici değişiklikler meydana getirmeyi hedeflemektedir. TED Adana Koleji olarak Akdeniz bölgesinin ilk TEDx Youth konferansı TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi tarafından lisanslanarak 20 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir.TED Adana Koleji Tarafından ikincisi düzenlenen TEDx Youth Konferansı ”FARK YARAT” teması ile 21 Şubat 2017 tarihinde toplumun her kesiminden davetlileri bir araya getirdi.

Paydaşlarımızın ilham verici ve yenilikçi fikirlerle buluşacağı bu özel konferanslar dizisi ile paydaşlarımıza yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz.

TEDxYouth@ATA Role Play

TEDxYouth@ATA Fark Yarat

TED-Ed Club

TEDEdClubLogo1920WhiteBG

Dünyanın en büyük konferans platformu olan TED’in dünya çapında okullar için başlattığı TED-Ed Club faaliyeti öğrencileri, yenilikçi fikirlerini TED tarzı konuşmalarla yaymaya davet ediyor. Bu faaliyetler kapsamında öğrenciler, TEDEd tarafından sağlanan müfredat doğrultusunda sunum hazırlama, topluluk önünde konuşma, video hazırlama, animasyon ve çeşitli dijital çalışmalar yapma becerilerini geliştirme fırsatı elde etmektedirler. TED-Ed Club gençlere, tutkularının peşinde koşmalarına imkan sağlamak için yer ve zaman vermeyi ve onları fikirlerini sunma konusunda kısa süren, TED benzeri konuşmalar ile desteklemeyi hedefliyor. TED-Ed Club olarak adlandırılan bu programın misyonu, tüm dünyadaki gençlerin en güzel fikirlerini takdir etmek, kutlamaktır. TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi tarafından lisanslanan TED-Ed Club bölgemizde ilk kez TED Adana Koleji’nde uygulanmaktadır.