12 Ocak 2018

TED ADANA KOLEJİ YEK VÜCUT, TEK NEFES GÜLTEN DAYIOĞLU’NU DİNLEDİ

Her kitap yepyeni bir kapıdır yaşama açılan. Her kitap kendi içinde ayrı bir evrendir. Okumak; acıkmak, susamak gibi bir ihtiyaçtır. Okumanın ve bir şeyler öğrenmenin tadına  varanlar sürekli bu tadı ararlar. Aklımız, idrakimiz, duygularımız gelişir, yeni renkler görmeye başlarız birden, daha çok keyif alırız hayattan, daha bir bilinçli oluruz…

Topluma faydalı, üretken bir insan olmamızın yolu dalıp gittiğimiz o sayfalardan geçer. Biz geleceğimize, hayallerimize umutla bakarken ve ilerlerken burnumuza kitapların o meşhur kokusu tüter olmuştur, artık okumadan yapamaz olmuşuzdur çoktan….

TED Adana Koleji olarak hedeflerimizden biri de öğrencilerimizin ussal gelişimi ve kültürel birikimlerini zenginleştirmek, çağdaş değerleri kazandırmak  amacı ile yazarlarla öğrencilerimizi buluşturmaktır.

Bize yeni dünyalar keşfettiren yazarlarımızı daha iyi tanımak adına  yazdıkları kadar, bizlere söyleyecek sözleri tavsiyeleri de olabilir diye düşünüyor ve 4 senedir okulumuzda “Dil, Edebiyat ve Sanat Günleri” düzenliyoruz. Bugün de büyük bir ismi, pek çoğumuzun çocukluğuna “Fadiş”i ile damga vurmuş ve bizleri “Okyanuslar Ötesine Yolculuk” ile çeşitli yolculuklara çıkarmış, ömrünü yazmaya adayarak şu ana kadar 80 kitap yazmış Sayın Gülten DAYIOĞLU’nu okulumuzda ağırlamanın onur ve gururunu yaşadık.

Okumanın olmazsa olmazını, yazmanın hayatımızın temel taşı olduğunu konferans salonumuzu dolduran öğrenci, öğretmen ve velilerimize tıpkı göreve yeni başlayan bir öğretmen edasıyla tüm seminer boyunca ayakta, büyük bir şevk ve istekle anlatan ve öğrencilerimizin ağzından çıkacak tek bir kelimesini bekledikleri yazarımız Sayın Gülten DAYIOĞLU’na bir kez daha teşekkür  ediyor ve kaleminize zeval gelmesin diyoruz.

« 1 arasında 3 »

# #