29 Mayıs 2017

TED Adana Koleji Mini Maker Faire

26-27 Mayıs tarihlerinde TED Adana Koleji ev sahipliğinde gerçekleştirilen ikinci Adana Mini Maker Faire etkinliği, yaklaşık iki bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından ve Adana ilinden katılımcı ve makerların açtığı 90 atölye ve stant ile iki gün boyunca Adana’nın üretim gücü, TED Adana Koleji ev sahipliğinde, dünyanın en kapsamlı panayırında sergilendi.

Adana Mini Maker Faire etkinliğinin açılışını, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Temsilcisi Naci Kazan, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Çalışır, Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Yıldızhan, TED Adana Koleji İcra Kurulu Başkanı Cemal Altaylı, okul müdürleri Bayram Tozal ve Oğuz Korkmaz ve sivil kuruluş temsilcileri birlikte yaptılar.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da bu kapsamda düzenlenen bir etkinliğin öncüsü olan TED Adana Koleji yönetici ve organizasyonda emeğe geçen herkese teşekkürlerini ileti. Başkan Zeydan Karalar, etkinliğe katılmak dolayı çok mutlu olduğunu ileterek, katılımcılar ile birlikte, atölyelerin çalışmalarını yakından incelemek adına okulu gezdi. Karalar, gözlük ve önlük takarak atölyede kısa bir çalışma da gerçekleştirdi.

TED Adana Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı adına konuşma yapan İcra Kurulu Başkanı Cemal Altaylı; Maker, çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirirken, projeleri ürüne dönüşmekte, girişimciler ve ülke ekonomisiiçin bir değer yaratmaktadır. Özellikle de şunu belirtmek isterim ki; dünyanın en önemli toplumlarında büyük bir hızla yayılan Maker hareketini, TED Adana Koleji sadece yılda bir kere yaşamıyor. Okul olarak tüm eğitim-öğetim süreçlerimizde bu oluşuma yer veriyor ve çocuklarımızı maker ruhu ile yetiştiriyoruz. Bu güzel organizasyonu düzenleyen okulumuz İnovasyon Kurulunun bütün üyelerine, kurul başkanımıza, bütün öğretmen ve yöneticilerimize ve katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, siz değerli misafirlerimize de iyi eğlenceler diliyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış sırasında konuşma yapan TED Adana Koleji Genel Koordinatörü Bayram Tozal ise, okul olarak öğrencilerimizi anaokulundan liseye kadar bir birey olarak kabul ediyor ve onların en iyi şekilde, donanımlı ve küresel bir güce sahip olarak gelişmelerinin önemine inanıyor ve bunun için üstün bir gayret göstermeye çalışıyoruz. bu çerçevede, geçtiğimiz yıl TED Adana Koleji olarak Türkiye’nin ilk lisanslı “School Maker Faire” etkinliğini düzenledik. Bu yıl ise bir adım daha ileri giderek, sadece okulumuz bünyesinde sınırlı kalmayıp ilimize yönelik ve Adanamızı kapsayacak bir Maker panayırı düzenliyoruz. Tozal, Adana’da ilkleri gerçekleştirmenin haklı sevincini ve heyecanını bugün burada sizlerle birlikte paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz, diyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak, etkinliğin tüm süreçlerinden sorumlu olan TED Adana Koleji İnovasyon Kurulu Başkanı Ceylan Sırma organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ceylan Sırma konuşmasına, ilk olarak 2014 yılında Başkan Obama’nın katılımı ile Beyaz Saray Maker Faire düzenlendi ve Amerika’da Ulusal Maker Günü ve Ulusal Maker Haftası ilan edildi diyerek başladı. 2015 yılında Avrupa birliği Maker Faire haftası ilan edildi. Ülkemizde de 2016 yılında ilk okul lisanslı Maker Faire etkinliğini TED Adana Koleji olarak biz gerçekleştirdik. Bu yıl Adana Mini Maker Faire olarak lisansını aldığımız etkinliğimizde Adana ilinden katılımcı ve makerların açtığı 90 atölye ve stant ile iki gün boyunca Adana’nın üretim gücünü dünyanın en kapsamlı panayırında sergiledik. İlkleri yapmaya farkındalık ve farklılık yaratmaya devam edeceğiz diyen Sırma, Maker etkinliğinin bir panayır, bir eğlenceden öte bireylerin daha yaratıcı, daha üretici ve daha meraklı yetişmelerini sağlayan, teknoloji ile kendin yap kültürünü birleştiren, tecrübe ve araştırmayı bir araya getiren, okul ile sanayi işbirliğini gerçekleştiren ve çok yeni olmakla birlikte dünyada hızla yayılan bir akım olduğunu belirtti. Maker ruhunun temelinde rekabet yerine paylaşım, para yerine yetenek, yoğun ezber bilgi yerine deneyim vardır. Sırma, bu deneyimi bugün burada bulunan binlerce katılımcı ile paylaşmaktan dolayı duyduğumuz mutluluk bizler için en büyük ödül oldu diyerek sözlerini tamamladı.

Maker etkinliğinin ilk gün akşamı okul bahçesinde gerçekleşen kamp organizasyonunda da keyifli anlar yaşandı. Öğrenciler aileleri ile birlikte okul bahçesinde çadırlarda kalarak, farklı bir deneyim yaşadılar.

« 1 arasında 2 »

# # # # # # # # # #