STEM & MAKER

Logo

Okulumuzda; STEM(Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında gerekli görülen becerilerin(problem çözme, analitik düşünme, sorgulama, yaratıcılık, vb.) öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasına yönelik bilimsel bir program uygulanmaktadır. STEM eğitimi ile ilgili mevcut örnekler incelendiğinde eksiklik olarak tespit edilen “ürün – girişim” indeksi ihtiyacı TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi tarafından hazırlanan “STEM & MAKER” programı ile giderilmektedir. TED Adana Koleji’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında pilot olarak başlatılan çalışmalar, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yaygınlaştırma aşamasına geçecektir. İlk olarak öğretmen eğitimi ve içerik geliştirme aşamalarının gerçekleştirildiği program sonucunda ortaya tamamen TED okullarına özgü yeni bir öğretim programı çıkmış olacaktır. Yine okulumuz Türkiye’nin ilk “School Maker Faire” organizasyonunu düzenleyerek MAKER hareketine büyük bir katkı sunmayı hedeflemektedir.