Spor

TED Adana ailesinin yetiştirdiği her birey  sporun önemini bilir ve sağlıklı beslenmenin hayatımıza getirdiği  faydaları göz ardı etmeden yaşar. Amacımız öğrencilerimizin erken yaşta sporla tanışarak sporu sevmesi ve spor yapmayı yaşam tarzı haline getirmesidir. Kendi alanında uzman antrenör ve öğretmenler eşliğinde küçük yaşta verilen eğitimlerle çalışmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda serbest zamanlarda spor yapmalarına olanak verecek alan ve malzemeler temin edilmektedir. Kampüsün tüm alanları spor yapmaya en elverişli hale getirilmiştir ve buna uygun eğitim hizmeti verilmektedir. Dersler kampüs alanında yer alan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet spor salonu, bir adet açık basketbol sahası, bir adet kapalı tenis kortta yapılmaktadır. Güzel havalarda ise güneş ve havadan faydalanmak adına dersler açık alanda yapılmaktadır Uygulamalarda öğrenci merkezli teknikler kullanılmaktadır. Eğitim dönemi başından sonuna kadar yapılan yüzme derslerinde ise bireysel gelişimler takip edilmekte ve takımlara yerleştirmeler yapılmaktadır. Okul takımında ise düzenli bir şekilde kara ve su antrenmanları yapılmaktadır.  Tüm bunlar yapılırken her branş tarafından gelişimleri takip edilen öğrenciler,  gelişim düzeyleri doğrultusunda okul takımı ve kulüp takımlarına yönlendirirler. TED Adana Koleji öğrencileri birçok  spor branşında yetenek ve sınırlılıklarını öğrenir, bedenini koordineli kullanmayı beceri haline getirir. Ana sınıfından itibaren haftada iki saat olan beden eğitimi derslerinde öğrenci, kendini tanımayı ve var olan yeteneklerini sergilemeyi öğrenir. Okulumuz öğrencileri futsal, yüzme , badminton, oryantiring, masa tenisi, tenis, voleybol, basketbol , bale, jimnastik  gibi birçok branşla ilgili  eğitim  alırlar.