Şiir ve Öykü Kitaplarımız

2 YILA 2 ŞİİR VE ÖYKÜ KİTABI SIĞDIRAN TED ADANA KOLEJİ İFTİHARLA SUNAR

Büyük Önder Atatürk’ün emaneti olan TED meşalesini 2014-2015 eğitim öğretim yılında, Çukurova’nın bereketli topraklarında da ateşleyen TED Adana Koleji, yarınlarını güvenle emanet edeceği ve yetiştirdiği öğrencileriyle muhteşem bir çalışmaya imza atarak 2. yıllarında 2. şiir ve öykü kitaplarını çıkardılar. Öğrencilerin yazma ve çizme yetisindeki yaratıcılıklarını sonuna kadar kullandıkları ve görenlerin hayranlıkla karşıladığı proje, hem çocuklarımızın hem de okulumuzun gurur kaynağı olmuştur.

Türkçe Öğretmeni Ferda EVİRGEN TOKSÖZ’ ün “GELECEĞİN ŞAİR VE YAZARLARI YETİŞİYOR” adıyla yürüttüğü projeyle, ilkinin 2014-2015 eğitim öğretim yılında çıkarıldığı kitabımızın ikincisi olarak basılan, TED Adana Koleji Şiir ve Öykü Kitabı – 2; tüm ortaokul öğrencilerimizin toplumsal, duygusal, etik ve didaktik duygu ve düşüncelerini içeren tam 257 sayfalık bir kitaptır. Kitabımızdaki tüm resim, şiir ve öyküler öğrencilerimizin özgün eserleridir.

PROJE ADI: GELECEĞİN ŞAİR VE YAZARLARI YETİŞİYOR

TED ADANA KOLEJİ ŞİİR VE ÖYKÜ KİTABI-1 : 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

TED ADANA KOLEJİ ŞİİR VE ÖYKÜ KİTABI -2 : 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

BU BENİM OYUNUM

Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız.

Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.

Kendinizin Ne Kadar Önemli, Değerli Olduğunuzu Düşünerek Ona Göre  Çalışınız. Sizlerden Çok Şey

Bekliyoruz. (Atatürk Albümü-1992)

Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği, TED meşalesinin aydınlattığı yolda yetiştirdiğimiz çocuklarımız oyun ile hayat buldu. TED Adana Özel ana sınıfından, ortaokula kadar her öğrencinin kendine ait bir oyun tasarladığı bu kitapta hayal gücünün sınırlarını zorladık. İnovatif düşünen zihnin ürettiği 104 oyun kitaplaştırılarak, her okuyanı hayran bırakacak bir ilke imza attı. 2015-2016 Eğitim öğretim yılında başlayıp 2016-2017 Eğitim öğretim yılında son bulan projede tek kısıtlama kitaplarda olmayan oyunlar üretilmesiydi. Tasarlanan her çalışmanın oyunlaştırıldığı ve görsellerle zenginleştirilen kitap her bireyin ne kadar özel olduğunun kanıtıdır. Oyun hayattır, çocuğun aldığı nefestir, kırlarda koşması, denizde yüzmesi yani kendini ifade edeceği en özgür ortamdır. Sizi doğanın en güzel iklimine, her çocuğun hayal gücüne davet ediyoruz.

PROJE ADI: BU BENİM OYUNUM

PROJE SAHİBİ: TÜLİN ÖZKAYA (BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENİ)

# # # # # # # # # #