Lise Öğrenci Kulüpleri

AKIL OYUNLARI

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Öğrenciler kulüpte strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, dikkat konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlar.
  • İleriyi görme, planlama ve sabır, kararlılık, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alandan uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır.
  • Akıl Oyunları kulübü zevkli oyunlar ve zihinsel aktiviteler ile öğrencilerimizi düşünmeye sevk eder, onların problem çözme becerilerinin artırmak ve farklı düşünebilmelerini sağlamaya yardımcı olur.

BASIN YAYIN KULÜBÜ

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Bu kulübün amacı çevresine ve çevresindeki olaylara duyarlı bireyleri araştırmaya sevk edip araştırma sonucunda bulduklarını doğru değerlendirebilmelerini ve elde ettikleri bilgileri Türkçeyi doğru, etkili kullanarak başka insanlara aktarabilmelerini sağlamaktır.

BASKETBOL

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Basketbol bireyin sağlıklı bir vücuda kavuşmasını sağlayarak, fiziksel acıdan gelişmesini destekler aynı zamanda takım olma bilinci kazandırarak sosyallik ve liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlayan spor branşıdır.
  • Öğrenciler kulüpte aldıkları temel bilgilerle basketbol becerilerini geliştirirler.

DANS

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Dans kulübü 20 öğrenciye açıktır.
  • Dans temel adımları el ayak pozisyonları öğrenilmek amaçlanmaktadır.
  • Yıl sonunda ya da belirlenen özel bir tarihte sahnelenmek üzere gösteri çalışması yapılacaktır. Koreografi oluştururken, müzik seçilirken sınıftaki öğrencilerin de fikir ve zevkleri ön planda olacaktır.

FLL ROBOTİK

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır. Turnuvaya katılacak olan takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1,5-2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlarlar ve her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, sürecin odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik eder.

MASA TENİSİ

KULÜBÜN AMACI

• Küçük yaşlardan başlayarak yaşam boyunca yapılabilecek nadir spordur. Öğrencinin fiziksel dayanıklılık, teknik, taktik, kas ve eklem kontrolü gibi özellikleri geliştirebilecekleri bir alandır.
  • Diğer spor branşlarında o spora has özel saha ve alanlara ihtiyaç olmasına karşın masa tenisinde bu tür özel sahalara ihtiyaç duymaksızın, evde, okulda, spor salonlarında, bahçede, kısacası uygun pek çok alanda yapılabilme imkânı sağlar.

SERAMİK

KULÜBÜN AMACI

• Bireye seramik sanatının inceliklerini kavratmak, el göz koordinasyonunu geliştirmek, birlikte çalışma alışkanlıkları kazandırmak bunun yansıra bireye sanatsa bir bakış açısı kazandırmak kulübümüzün amaçlarındandır.

TENİS

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimlerine olağanüstü katkılar sağlayan bir spor dalıdır tenis. Sosyalleşirken eğlenecek, eğlenirken rekabetin her yönünü hazmedebilecek olgunluğa sahip olacaklardır. Ayrıca TED ailesi çatısı altında akademik başarının yanında sportif başarısıyla da bireyselleşmenin en büyük mutluluğunu yaşayacaktır.
  • Öğrenciler kulüpte aldıkları temel tekniklerle tenis becerilerini geliştirirler.
  • Tüm kas gruplarını çalıştırarak en doğru fiziksel gelişimin sağlanmasına yardımcı olmak.

VOLEYBOL

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Voleybol kulübü 16 öğrenciye açıktır.
  • Voleybol bireyin sağlıklı bir vücuda kavuşmasını sağlayarak, fiziksel acıdan gelişmesini destekler aynı zamanda takım olma bilinci kazandırarak sosyallik ve liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlayan spor branşıdır.
  • Öğrenciler kulüpte aldıkları temel bilgilerle voleybol becerilerini geliştirirler.

MOBİL UYGULAMA

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Öğrencilerin programlamanın temellerini kazanmasını sağlamak.
  • Kodlama ortamlarındaki benzer komutların fark edilmesi.
  • Mobil cihazlarda çalışan kodlar yazma
  • Yaparak ve yaşayarak öğrenme

GİTAR

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Öğrenciler kulüpte aldıkları temel bilgilerle nota okuma, enstrümanı tanıma-çalma becerilerini geliştirirler.
  • Ritim yaratma gücünüzü geliştirir.
  • Zihni dinlendirir.
  • Hayal gücünüze katkıda bulunur.
  • Parmaklarınıza esneklik katar.
  • Algılama yeteneklerinize katkıda bulunur.

KEMAN

AMAÇ VE İLKELERİMİZ

• Sanat eğitimi ve keman eğitimi bir çocuğun olduğu yere kısılıp kalmasını onu farklı kültürlerle tanıştırarak önler. Bu şekilde çocuklar hayatları boyunca çözümcü olmayı, empati kurmayı ve diğerlerine karşı sevgiyle yaklaşmayı öğrenirler.