Kontrollü Ödev Saati

TED ADANA KOLEJİNDE ÖĞRENME OKULDA GERÇEKLEŞİYOR.

TED Adana Koleji olarak, öğrencilerimizin okulda öğrendiklerini, yine okulda öğretmenleri eşliğinde pekiştirip, öğrenilenlerin  kalıcılığını sağlamak amacıyla KÖS’ ler(Kontrollü Ödev Saati) düzenlenmektedir.

KÖS’ ler sene başında belirlenen ders programına göre, planlı bir şekilde, her gün son ders  saati olmak üzere gerçekleştirilmektedir. KÖS’ lerde çocuklarımız, en az bir dersten ödevlerini okulumuzda öğretmen kontrolünde yapmaktadır. Böylece öğrencilerimiz hem eksiklerini anında görebilmekte ve öğrenme okulda gerçekleşmekte hem de evlerinde aileleriyle daha çok baş başa vakit geçirme imkanı bulabilmektedirler.

Sene başında yapılan programa göre velilere de bilgi verilmektedir. İlkokullarda 2.sınıftan itibaren pazartesi günleri standart olarak son saat İDP(İngilizce Destek Programı) olarak gerçekleştirilirken, hafta içi diğer günlerde de sınıf öğretmenleri kontrolünde, her gün en az bir dersten ödevlerini tamamlayacak şekilde KÖS’ ler yapılmaktadır. Ortaokullarda ise cuma günleri son saatlerde İDP uygulanırken, hafta içi diğer günlerde de her gün farklı bir branştan olmak üzere en az bir dersten ödevleri öğretmen eşliğinde yaptırılmaktadır.