IGCSE Programı

IGCSE ( International General Certificate of Secondary Education)

TED Adana Lisesinde, IGCSE ( International General Certificate of Secondary Education) Programı uygulanacak olup,  bu program sayesinde öğrencilerimiz üniversitede hazırlık programlarından muaf olabilecekler veya yurtdışındaki üniversitelere daha kolay kabul edilebileceklerdir. IGCSE programı süresince öğrencilerimiz günlük yaşantılarında yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilen, gelecekte akademik alanda ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapıya sahip bireyler olacaklardır.

Program Hakkında Genel Bilgi:

Britanya’daki GCSE Programının Uluslararası denkliği olan IGCSE; İngiltere’deki A-Level Sınavları, küresel olarak tanınan International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya) (IB) Diploması ve Kuzey Amerika Lise Diploması açısından başarılı olmak isteyen uluslararası öğrenciler için birincil yeterlilik yöntemidir.

Cambridge “IGCSE” sınavları dünyada 100’ü aşkın ülkede alınmakta olup, yüksek eğitim kuruluşları ve işverenler tarafından akademik başarının kanıtı olarak kabul edilmektedir. Dünyanın bazı yerlerinde okullar, kendi devlet sınavları yerine uluslararası bir seçenek olduğu için Cambridge “IGCSE” müfredatını ve sınavlarını kullanmaktadır. Her öğrencinin performansı uluslararası düzeyde kabul görmüş bir sınıflandırmayla (A*-G) derecelendirilmektedir.

Bazı ülkelerde sadece “IGCSE” sonuçlarıyla üniversiteye giriş mümkün olmaktadır. Bazı ülkelerde ise “A Level”, “AS Level”, Uluslararası Bakalorya ve Amerikan Yüksek Yerleştirme gibi kursların hazırlık safhasında yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.

“IGCSE” İngilizce (hem Anadil hem de Yabancı Dil) sınavında alınan C derecesi, İngiltere’de ve İngilizceyi anadil olarak kullanan diğer ülkelerin pek çok üniversitesinde İngilizce yeterlilik şartlarını karşılamaktadır.

Ana Dersler:

Birinci dil/anadil olarak İngilizce YA DA ikinci dil olarak İngilizce Cambridge IGCSE, İngilizce müfredatları anadili/birinci dili İngilizce olan ya da anadili/birinci dili İngilizce olmadığı halde iyi İngilizce dil becerilerine sahip olan öğrenciler için hazırlanmışlardır. Müfredatlar, hem eğitim hem de iş hayatında yazılı ve sözlü dilde anlaşılır, doğru ve etkili bir biçimde iletişim kurma becerisini geliştirecek şekilde tasarlanmışlardır.

Programın Paydaşları:

Cambridge Üniversitesi / University of Cambridge İngiltere’nin en prestijli  üniversitelerinden biridir ve 81 üyesi ile dünyada en çok Nobel ödülü almış olan kurumdur. Cambridge Üniversitesinde kolej sistemi uygulanmaktadır. Bu sisteme göre üniversitede okumak isteyen her öğrenci veya her akademisyen bir kolejden kabul edilmek zorundadır.