First Lego League

TED Adana Koleji’nde “Lego Education” kapsamında iki adet robotik eğitim seviyemiz bulunmaktadır. 6-9 yaş öğrencilerimiz için geliştirilen “Jr. FLL Robotik Eğitimi” ile okul öncesi, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz Lego Education Robotik eğitimlerine katılarak her yıl ülke genelinde bölgeler düzeyinde düzenlenen Jr. FLL fuarlarında geliştirdikleri projeler ile okulumuzu temsil ediyorlar.

Ortaokul düzeyindeki öğrencilerimiz ise yine Lego Education kapsamında Lego Mindstorms EV3 setleri ile aldıkları eğitimi geliştirdikleri projelere yansıtarak her yıl ülke genelinde düzenlenen FLL turnuvalarına katılarak okulumuzu temsil ediyorlar. Gerek ilkokul gerek ise ortaokul öğrencilerimizin sunum, kendini ifade etme, takım çalışması, yaratıcı problem çözme, kodlama, algoritmik düşünme, vb. alanlarda gösterdikleri gelişim FLL çalışmalarının faydasını gözler önüne sermektedir.