12 Ocak 2018

“BÜYÜK ATATÜRK’TEN KÜÇÜK ÖYKÜLER “ KİTABI VE YAZAR “SÜLEYMAN BULUT”

Samsun’a

Kitap Okuyarak mı

Çıktın?

Atatürk, okumayı sever, okumaya bü- yük önem verirdi.

Zengin kütüphanesini, yeni çıkan kitapları edinerek daha da zenginleşti- rirdi. Ülke sorunlarıyla ilgili konularda, sadece uzmanları dinlemekle yetinmez, kendisi de okur, araştırır, onlarla tartı- şacak kadar bilgi sahibi olurdu.

Onun, bu kitap ve okuma merakı, birtakım dedikodulara da yol açıyordu. Yakın çevresinde, ülkenin bu kadar işi, sorunu  varken, böyle  kitaplara gömül­

mek doğru mu, diye konuşuluyordu.

o günlerde, ziyaret için Dolmabahçe Sarayı’na  gelen  Moskova Büyükelçisi

Vasıf Çınar, onu bir tarih kitabının ba­ şında görünce,

“Paşam,” dedi, “bu kadar tarih oku­ yup, kafanızı yormayınız; siz 19 Mayıs’ta Samsun’a, böyle kitap okuyarak mı çık­ tınız?”

Atatürk, okuduğu kitaptan yavaşça başını kaldırdı, hafifçe gülümseyerek,

“Vasıf Bey, bizim çocukluğumuz fa­ kirliklerle   geçti,   elime   üç-beş  kuruş

para geçince, bunun mutlaka yarısını kitaba verirdim. O zaman da böyle okurdum. Eğer aksini yapsaydım ben Atatürk olamazdım, Türkiye’yi bu hale getiremezdim,” dedi.

Cemil Sönmez, Atatürk ve Okuma Sevgisi, Kültür  Bakanlığı Yay.

Ankara,   1993, s.96

Atatürk sevgisi, küçük yaşlarda çocuklarımızın yüreklerine düşecek ve yıllarca onlarla yeşerecek bir sevgidir. Bunun bilincinde olan bir eğitim kurumu olarak Atatürk’ü sadece askerliğiyle, zekasıyla, ileri görüşlülüğüyle değil olabildiğince çeşitli yönleriyle çocuklarımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Bu amaçla da yazdığı 40 kitabın içinde 4’ü, Atatürk’le Atatürk’ün bilinmeyen pek çok insani yönüyle ilgili olan yazar Süleyman BULUT, 11.01.2018 Perşembe günü ilkokul öğrencilerimizle okul çatımız altında  bir araya  geldi.

Çocuklarımızın sorduğu sorulardan, pür dikkat yazarımızı dinlemelerinden gayet verimli geçtiği anlaşılan söyleşide henüz 2,3. sınıf olan öğrencilerimizin sorduğu birbirinden anlamlı ve nitelikli sorular hem geleceğimiz adına bizleri daha da umutlandırdı hem de Ata’mızı bizlere anlatan yazarımızı çok mutlu etti. Bu anlamlı söyleşi için yazarımız Süleyman BULUT’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.