Bilgi İşlem

TED Adana Koleji Bilgi İşlem Birimi İnovasyon merkezi ile birlikte yürüttüğü çalışmalarda , öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının, bilgi çağı teknolojilerinden en verimli şekilde yararlanmaları, yeni teknolojilerin okula tanıtılması, geliştirilmesinde ve kullanılmasında destek sağlanması amaçları doğrultusunda hizmet vermektedir.

Tüm bilgisayar ağı yüksek hızlı metro-ethernet ile internete bağlıdır. Bilgi işlem hizmet sunucularımız İleri seviye SUPERMICRO sunuculardır. 60Tb storege ile desteklenmiştir.

Okulumuzda, tüm sınıflarımızda projeksiyon ve son sistem dokunmatik ekranlı bilgisayar sistemi bulunmaktadır. Bu bilgisayarlarda, Office uygulamalarına ek olarak matematik, istatistik, fen ve sosyal bilimler alanlarında görsel içerikli sunumların yapılabilmesine imkan sağlayan uygulamalar bulunmaktadır. Hitachi Marka Projeksiyonlar Network tabanlı olup uzak erişim ile kontrol edilebilmektedir.

Bilgisayar laboratuvarı en son teknolojik özelliklere sahip bilgisayarlarla modern bir eğitim ortamı oluşturmaktadır. İnternet bağlantılı sınıflar  Multi-touch ekranlı pcler ile donatılmıştır.

3D laboratuvarımızda,  eğitim içerikleri öğrencilerimizle 3 boyutlu olarak paylaşılabilmektedir.

Eureka 2D Programları ile sınıf bazında wifi üzerinden 720p 2D görüntü aktarabilmekteyiz.

TED Kart Okul içerisindeki faaliyetlerin tamamını (Yemekhane, Havuz, Kantin) elektronik olarak kontrol altına alan sistemdir. Kantinde nakit kullanmadan Kart ile alışveriş yapılması öğrencilerin para taşıma külfetini ve riskini ortadan kaldırır ve  kısa teneffüs sürelerindeki alış verişler  hızlanır.

# # # # # # # # # #